Aktivita pro týden 9.-16.11.​

stejný text jsme před pár dny rozeslali e-mailem

Dobrý den, AHOJ

 
moc Vám všem děkuji za aktivitu s dětmi a krásné výtvory, které jste nám zaslali. 
Také děkuji za veškeré odpovědi na můj e-mail. Musím říci, že komunikace touto cestou mi více vyhovuje a to z důvodu rychlejší zpětné vazby od Vás rodičů.
 
Vzhledem k tomu, že na začátku našich schůzek jsem z pracovních důvodů chyběl, poprosil bych, abyste se zeptali dětí zda obdrželi NOVÁČKA VLČAT a ty kteří jej mají splněného, jestli obdrželi první stupeň stezky. Kdo jej nemá prosím ať se mi ozve na tento e-mail  a do předmětu napíše STEZKA. Děkuji. 
 
V tomto týdnu nás čeká krásné datum 11.11. které je spjaté nejen se jménem MARTIN (touto cestou všem Martinům přejeme všechno nejlepší), svatomartinskou husou a mladým vínem, ale i dnem válečných veteránů, který bych Vám i dětem rád připomněl. 
 
Den válečných veteránů, 11. listopad, je den věnovaný památce válečných veteránů. Slaví se celosvětově jako Den veteránů nebo Den vzpomínek. Od listopadu 2001 je tento významný den připomínán i v České republice. Více informací najdete v odkazu na wikipedii. 
 
Tento den nám vnuknul nápad, že by Vaše krásné výtvory mohli udělat radost nejen nám, ale i někomu dalšímu. Symbolem dne veteránů se stal vlčí mák. Proto udělejme radost válečným veteránům a nakreslete jim libovolný obrázek, napište dopis, kam zakomponujte i symbol vlčího máku.  Tentokrát prosím neposílat e-mailem, ale doručit osobně do tajné schránky, v této si pak můžete (kdo ještě nemá) vzít jeden výtisk nováčka Vlčat. Tajná schránka se bude nacházet ……
 
Radost bychom si mohli udělat navzájem i v rodině. Proto milá vlčata, udělejte radost rodičům a  sourozencům. A jak? Jednoduše! Přichystejte celé rodině snídani, oběd, svačinu nebo večeři. Fotku vašich pokrmů nám pak pošlete na e-mail. Pokud na ni bude nejen jídlo ale i celá rodina, budeme nás to o to více těšit.   
 
A nezapomínáme ani na morseovku, slovo pro tento týden je?

. . . – / . / – / . / . – . / . – / – . /

…… pokud budete chtít objevit tajnou schránku, budete muset rozluštit mapu. Ale to ještě předbíhám…..
 

Krásný týden
Přeje za Mníšecká Vlčata 
OndráŠ

Příspěvek byl upraven pro publikaci na stránkách