Aktuální opatření při účasti na oddílových akcích

Každá osoba účastnící se každého setkání musí mít nasazený respirátor (ve vnitřních prostorách), nebo chirurgickou roušku (pokud se nedodrží rozestup alespoň 2m). Dětem stačí rouška i ve vnitřních prostorách.

Každá osoba účastnící se každého setkání musí doložit svoji bezinfekčnost, obvykle testem. Tato podmínka se vztahuje na děti, mládež i dospělé. Možnosti prokázání jsou následující:

  • předložení potvrzení ze školy nebo od zaměstnavatele o absolvovaném antigenním testu s negativním výsledkem, nejdéle před 72 hodinami (vzhledem k tomu, že se děti testují v pondělí, tak je toto pro naše pondělní schůzky ideální)
  • předložení potvrzení z veřejného testovacího místa o absolvovaném antigenním testu s negativním výsledkem, nejdéle před 72 hodinami (hned pod klubovnou v lipkách se nachází testovací centrum, test jen zdarma – POZOR nutno se objednat)
  • čestné prohlášení od zákonného zástupce (nebo vlastní u osoby starší 18 let) o absolvovaném antigenním testu ve škole nebo školském zařízení s negativním výsledkem, nejdéle před 72 hodinami  
    ke stažení zde
  • absolvuje na začátku setkání před kontaktem s ostatními účastníky antigenní test zakoupený v lékárně (viz pozn. níže), s negativním výsledkem
  • předložení potvrzení o absolvování RT-PCR testu s negativním výsledkem, nejdéle před 7 dny
  • předložení potvrzení o dokončeném očkování, od kterého uplynulo nejméně 14 dnů
  • předložení potvrzení o prodělaném laboratorně potvrzeném onemocnění COVID-19, přičemž u osoby uplynula doba izolace a od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 90 dnů.   

Povinnost prokázání bezinfekčnosti testem, očkováním nebo prodělanou nákazou se z nařízení vlády vztahuje vždy na všechny účastníky. I na děti, které v daném týdnu nemají test ze školy. I na školkové děti, které do školky test nepotřebují. I na děti, které mají ve škole antigenní test jednou týdně a už od jeho provedení uplynulo více než 72 hodin. I na středoškoláky, kteří mají zatím výuku jen dálkově. I na dospělé, kteří test nepotřebují do práce. I na nás vedoucí.

Dále je naší povinností uchovávat prezenční listinu alespoň 30 dní pro účely trasování. (Testy ani potvrzení uchovávat nebudeme)