Veverky: Na skok do Benešova a co nás čeká v prosinci

Dnes jsme se se skupinkou statečných zúčastnili on-line akce V Benešově straší. I když to není stejné jako jiné roky, kdy jsme na zašifrovaná strašidla vyrazili naživo, mohli jsme si to užít alespoň takto přes obrazovky.

Po vyluštění všech šifer jsme se mohli seznámit se strašidly, která bychom jinak v Benešově viděli na vlastní oči

A teď pozor: Benešov nebyl jedinou letošní aktivitou, kterou znáte z předchozích let a kterou si zopakujeme na dálku! I tento advent se totiž zapojíme do výroby přáníček pro starší lidi na Slovensku, kteří žijí v domovech pro seniory a nemají třeba už nikoho z rodiny, kdo by jim taková přání poslal. V tomto roce pro ně budou možná důležitější než kdy jindy. Jak přesně výroba „na dálku“ proběhne, vám ještě upřesníme :).

Poprvé se taky letos vrhneme na tvoření dekorací pro náš mníšecký Domov seniorů, abychom obyvatelům advent v izolaci alespoň maličko zpříjemnili. Vyrábět budeme na on-line schůzce 4. prosince od 16:30. Prosíme vás, abyste se na ni s materiálem připravily trochu dopředu. Budeme potřebovat: sušené pomeranče (jak na sušení koleček pomeranče v troubě vám nahrajeme na Veverčí classroom); čtyři rozvinuté očištěné šišky, alespoň čtyři malé květináčky/skleničky od dohořelých svíček/zavařovačky, které budou plnit funkci květináčku; perličky nebo středně velké korálky. Prosíme, abyste toto měly na vyráběcí schůzku připravené, ostatní informace ještě doplníme přímo na classroom. Objeví se tam i obrázky toho, co budeme vyrábět, abyste si dokázaly udělat představu :).

Poslední letošní schůzka proběhne 18. prosince a možná, že už se dokonce uvidíme osobně. To by bylo pěkné vánoční překvapení, nemyslíte?