PRAVIDLA STŘEDISKOVÉ SOUTĚŽE SKALECKÉ GRUNTOVÁNÍ

Kompletní znění soutěžních pravidel

1. Mníšecké gruntování – pravidla

Účast

1. Mníšecké gruntování je soutěž určená pro všechny oddíly našeho střediska, která proběhne 26.3.22 u nové klubovny v Edenu.

2. Každý oddíl si může vytvořit vlastní závodní skupinu, dále jen „HLÍDKA“, která se musí skládat pouze ze členů příslušného oddílu. Oddíl si může vytvořit neomezené množství hlídek. Ideální varianta je kolik šestek v oddíle, tolik hlídek v závodu. 

3. Počet členů v hlídce je stanoven v rozpětí od 5 do 8 členů. Pokud se stane, že se k soutěži dostaví méně než 5 členů, je možné vytvořit na místě mimořádně smíšenou hlídku ve stejné věkové kategorii. 

4. Zúčastnit se smí všechny hlídky, které se přihlásí na mail: svetlusky.mnisek@skaut.cz nejpozději do 20.3. a uhradí vstupní poplatek, který činí 50kč/os.

 Poplatek bude vybírán až na místě při registraci a slouží k nákupu ingrediencí. 

Průběh gruntování

1. Jediné předměty, které jsou povoleny, aby si hlídky vzaly s sebou, jsou: kuchařské náčiní, mouka, olej či jiný tuk, sůl a jednu volitelnou ingredienci (na hlídku). Ešus je doporučen, neboť je to nádoba, ve které bude probíhat servírování.

2. Hlídky si dopředu připraví hromádku dříví, díky kterému budou schopny uvařit svůj pokrm. Dopředu si hlídka též připraví závěs na kotlík.  Uložení hromádky je možné u nové klubovny. Doporučuje se označení hromádky názvem hlídky. 

3. Hlídky jsou povinny se do 9. hodiny ranní dostavit na místo konání (pozemek nové klubovny), následně mají povinnost se zaregistrovat a vylosovat si své startovní číslo. Číslo je pro ostatní hlídky, porotu a přihlížející utajeno až do vyhlášení vítěze. 

4. Hlídky mají vymezený čas (cca 1h) a finanční prostředky, které odpovídají počtu členů, na nákup všech potřebných surovin, které budou potřebovat k vaření.
Hlídky se členy mladšími 15ti let jsou doprovázeny osobou starší 15 let, která bude mít za hlídku během nákupu zodpovědnost. Dráčata mohou využít 2 doprovody na hlídku.
Doprovod (mimo doprovod Dráčat) nesmí jakýmkoliv způsobem radit nebo pomáhat družině při výběru ingrediencí a nákupu. 

5. Mezi nákupem a začátkem vaření si musí všechny hlídky zasoutěžit v našem kole štěstí, které může pomoct, ale i ztížit následné vaření.

6. Pro přípravu ohniště, závěsu a samotné vaření je vyhrazena 1h 30min. Hlídky během tohoto času musí připravit svoji polévku. Po uplynutí času už nebude možné dále zasahovat do chutě připraveného jídla.

Doprovod nemůže zasahovat do přípravy ohniště ani do samotného vaření, neboť hlídky měly šanci připravit se předem. Výjimka slovní nápovědy je udělena pouze hlídce Dráčat. 

Hodnocení porotou

1. Kvalitu jídla hodnotí porota, která se skládá z největších skautských legend našeho střediska.

2. Jednotlivá jídla jsou označena číslem družiny, ale porota nemá přístup k vlastníkům toho čísla (hodnocení nebude ovlivněno pozitivním/negativním vztahem k určité hlídce).

Vyhlášení

1. Poté, co porota odhlasuje pořadí, bude vyhlášení, na kterém se všechny hlídky dozví, v jakém pořadí skončily.

2. První hlídka bude odměněna také putovní cenou, kterou se bude moci pyšnit do dalšího gruntování. 

3. Vyhlášen bude vítěz nejlepší polévky bez ohledu na věk hlídky

 Navíc bude vyhlášen vítěz v mladší kategorii (dráčata, světlušky a vlčata) a starší kategorii (skautky, skauti a roverstvo).  

Předpokládaný čas vyhlášení vítězů je ve 13 hodin.

 Rodiče účastníků jsou na vyhlášení vítáni. Přístup mají povolený též zástupci tisku a médií. 😊